Menu Sluiten

Stiltedagen

Chevetogne 18 – 22 maart 2020

May Oostvogels

En toen werd het stil,
er was alleen maar ruimte,
er was niets, en er was alles. (B. Peeters)

Deze stiltedagen zijn voor jou, die in een groep wil samenkomen,
om in stilte te genieten van de natuur gecombineerd met beeldende kunst.
We verblijven op bijzondere stilte plaatsen: in het voorjaar 2020 in de abdij van Chevetogne.

Via stille wandelingen, aangepast aan het moment zelf, kan je jouw omgeving en jezelf waarnemen en beleven. Hiernaast kan je kan op een non-verbale manier stil leren staan bij jouw stilte ervaring en datgene wat je tegenhoudt. Het buiten je plaatsen via kleur, klei en kleine objecten werkt als een spiegel en maakt het mogelijk om jouw stilteproces te observeren, te doorvoelen, te verdiepen en om te vormen. Het kunstzinnig werken wordt zodanig opgebouwd dat het toegankelijk is voor iedereen.

Begeleiding

May Oostvogels: studies ergotherapie (B), kunsttherapie( NL), vrije schilderkunst aan Alanus Hochschule für Kunst und Gesellschaft (D). Bijscholingen New Adult Learning Movement Conrad Van Houten (D), Karma-Arbeit bij Heide Oehms (D) en transpersoonlijke reïncarnatietherapie bij Hans Ten Dam.

Betsie Peeters: opleiding ergotherapie, gestalt en psychosynthese, fotografie en diverse jaaropleidingen; o.a. : ritmische, heil en intu├»tieve massage; verwerking van seksueel misbruik; 2 jaar unitaire homeopathie. Was 24 jaar algemeen co├Ârdinator en begeleidster van een alternatieve wandelorganisatie en begeleidt sinds 9 jaar stiltetochten en stilte meerdaagse met verblijven op bijzondere plekken in binnen en buitenland, o.a. meerdere abdijen. Geeft thematische workshops: o.a. biografisch werken, existentieel welzijn.

Praktische info voor de abdij van Chevetogne

We verblijven in het Emma├╝s huis op het grondgebied van de abdij van Chevetogne van woensdagmiddag 18 tot zondag middag 22 maart 2020.
Deze abdij heeft een Byzantijnsekerk en een Latijnse kerk. Liturgisch splitsen de Benedictijner monniken zich op in twee groepen: de ene groep celebreert volgens de Westerse Latijnse traditie, de andere volgens de Oosterse byzantijnse. Deze abdij is ook bekend om haar streven naar de eenheid der kerken. De gezangen tijdens de Byzantijnse riten zijn van een bijzondere schoonheid.

Stilte momenten: behouden we voor het waarnemen in de natuur en enkele meditatieve stille momenten tijdens de dag. Tijdens het kunstzinnig werken is het mogelijk ervaringen te delen. Middagmaal en avondmaal gebeuren in stilte.
Mogelijkheid: het is mogelijk om in de kerken van de abdij aan de lauden, de middagdienst, de vespers en de completen deel te nemen. Ook aan de dienst zaterdagavond en zondagvoormiddag.
De maaltijden: worden bereid in de keuken van de abdij. Als u geen vlees eet meld u dit bij inschrijving.
Emma├╝shuis: verblijf in ├ę├ęnpersoonskamer= meerkost; 2 twee pp kamers en 1 vier pp kamer.
Kosten: 476,-

  • Inbegrepen: verblijf in volpension = 4x ontbijt, 4 x diner, 4 x avondeten, koffie en thee; begeleiding; materiaal; rondleiding door beide kerken.
  • Niet inbegrepen: verzekering; vervoer H/T, carpool ev. mogelijk.

Aanmelden: v├│├│r 29 februari 2020, info@artobe.org , Tel. 014 88 33 43

Betaling:

  • Voorschot van 30% (158,-) op de totaalsom binnen een week na aanmelding.
  • Saldo te betalen v├│├│r 15 februari 2020.

Annulatie:

  • Als u annuleert na 8 maart, zal 50% van de totale som ingehouden worden.
  • Als u annuleert, mag u zelf voor een vervanger zorgen, mits artObe daarvan op de hoogte te brengen.