Menu Sluiten

Zomerweek

Zomerweek – Beeldend Werken – 1 tot 5 juli 2024

De alchemie van het scheppen

Voor de 33ste keer organiseren we een zomerse experimenteerweek schilderen, tekenen, beeldhouwen, werken met objecten, land-art, installatie, … Deze zal plaatsvinden in ons idyllisch kunstenaarsnest in het kempense Lille.

Het zullen workshops zijn, toegankelijk voor iedereen, zowel voor gevorderden als voor beginners. Iedereen werkt op zijn eigen niveau, aan zijn eigen thema en met zijn eigen materiaal.

Waarom? – als kennismaking met de beeldende kunst – om verder te geraken met je werk als beeldend kunstenaar – om je lessenpakket voor te bereiden – als ontspanning of om je creativiteit uit te laten.

De benadering is vooral individueel. Toch zullen we aan kruisbestuiving doen d.m.v. inhoudelijke activiteiten via werkbesprekingen, vakgerichte oefeningen en gesprekken. Men kan daar vrijblijvend aan deelnemen, zowel voor het schilderen als voor het beeldhouwen.

Je maakt dus zelf je programma en je kan dingen aanvragen waaraan je persoonlijk wil werken. De bedoeling is dat er een vonkend ‘kunstlaboratorium’ ontstaat waarbij we veel van elkaar leren en vooral plezier beleven aan het ‘samen werken’. Thematisch zal ‘de alchemie van het scheppen’ als rode draad, het geheel verbinden.

Het geheel vindt plaats onder deskundige begeleiding van May Oostvogels en Jaak Hillen.

Data: 1 tot 5 juli 2024 (van 9.00 tot 17.30 uur) De avonden kan er ook gewerkt worden
Plaats: artObe, Rolleken 10, 2275 Lille (bij Herentals)
Mee te brengen: eigen gereedschappen (indien voorhanden), documentatie van eigen werk, interessante informatie
Kosten: 360 € (excl. materiaal)
Overnachten: Er kan gekampeerd worden aan 10 € per nacht, er zijn kamers in de buurt rond 25 € per nacht, je kan in de Lilse Bergen kamperen of een trekkershut nemen (op tijd aanvragen) of je kan een hotelletje in de buurt nemen.
Maaltijden: ontbijt 8 €, middaglunch 13 €, warm avondmaal 17 €.